stan projektu

Lokalizacja: Polska
Projekt: wnętrze apartamentu
Powierzchnia użytkowa: 120 m2
Data: 2015-2018
Współpraca: Anna Pleń

Każde miejsce ma swój indywidualny charakter, kolorystykę i światło. Ten apartament dodatkowo zlokalizowany był w niebanalnym sąsiedztwie – z połowy jego okien roztaczał się widok na piękny, stary park.

Na początku wspólnej drogi Inwestorzy niezwykle pozytywnie zaskoczyli nas nieszablonowym podejściem i otwartością na nowe propozycje. Pierwszym krokiem było stworzenie zupełnie nowej przestrzeni odpowiadającej na zmieniające się potrzeby użytkowników. Z trzech niewielkich mieszkań udało nam się stworzyć przestronny apartament z widokiem na trzy strony świata, w tym – z widokiem na korony drzew wspomnianego parku. Już sam układ jest nieszablonowy – przeznaczony dla dwóch osób apartament jest wyraźnie podzielony na część dzienną i nocną. W każdej z nich zaprojektowałyśmy różne strefy odpowiadające konkretnym potrzebom.

Ze względu na nowoczesny charakter całości i delikatną, naturalną kolorystykę, detale elementów wykończenia są minimalistyczne i pozbawione zbędnej dekoracyjności. Jednak proste formy wymagają niezwykłej precyzji ze strony zarówno projektanta, jak i wykonawców. Dlatego też każdy element projektu był dokładnie analizowany przez wszystkie strony zaangażowane w projekt. W ten sposób osiągnęliśmy oszczędna w formie, lecz silnie oddziałującą kreację wnętrza z widokiem na park.